Cele mai eficiente 3 exercitii pentru scaderea pulsului

Statisticile arata ca bolile cardiovasculare raman cea mai mare cauza a deceselor la nivel mondial, tocmai de aceea mentinerea unei stari de sanatate optime a inimii si vaselor de sange este esentiala. Unul dintre parametrii de monitorizare a inimii este frecventa cardiaca, cunoscuta mai mult sub denumirea de puls cardiac.

exercitii pentru scaderea pulsului

exercitii pentru scaderea pulsului

Aceasta reprezinta numarul de batai sau contractii pe care il efectueaza inima intr-un minut pentru a alimenta cu sange toate organele vitale ale corpului, celulele si tesuturile. Atunci cand se inregistreaza frecvent valori care depasesc limitele normale, cuprinse intre 60 si 100 de batai pe minut, in repaus, trebuie intervenit cu un program regulat de exercitii pentru scaderea pulsului.

Cresterea pulsului este determinata de anumite conditii si se remarca in situatia in care sunt efectuate activitati fizice, cand se traverseaza perioade de stres, furie, frica, panica, anxietate, la un consum excesiv de cofeina, alcool, tutun, alimente grase sau sarate, la un consum insuficient de apa sau in caz de deshidratare.

In cadrul investigatiilor medicale de specialitate se analizeaza valorile frecventei cardiace in doua faze: de repaus si de efort, corelandu-se rezultatele cu sexul si varsta pacientului. Daca in urma analizelor ti s-a recomandat sa efectuezi exercitii pentru scaderea pulsului, iata 3 dintre acestea, cu rezultate foarte eficiente!

Nu mai este un secret ca sportivii au pulsul mai mic, putand ajunge pana la 40 de batai pe minut, datorita exercitiului fizic practicat cu regularitate. De aceea, pe langa un program alimentar corespunzator este recomandata si alocarea unui timp regulat pentru sport. Activitatile fizice efectuate periodic pot scadea si regulariza pulsul in timp, scazand riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, atacului vascular cerebral sau infarctului miocardic. Mentinerea pulsului la valori mai mici sau egale cu 60 de batai pe minut cresc speranta de viata si te tin departe de afectiunile inimii.

Exercitiile cu banda de rezistenta si ganterele

Banda de rezistenta si ganterele sunt, probabil, cele mai accesibile echipamente cu care poti efectua exercitii pentru scaderea pulsului, chiar la tine acasa. Antrenamentul de forta facut timp de 5 pana la 10 minute, de mai multe ori pe saptamana, este suficient pentru mentinerea unui corp sanatos si pentru scaderea ritmului cardiac.

Mersul rapid pe banda de alergat

Mersul rapid este considerat un exercitiu fizic natural, deoarece corpul uman a fost conditionat pentru aceasta activitate. Fie ca efectuezi un mers rapid pe banda de alergat, fie pe pista, acest exercitiu fizic reprezinta una dintre cele mai bune modalitati de a-ti mentine o stare de sanatate optima, un ritm cardiac corespunzator si o forma fizica de admirat.

Desi reprezinta o provocare mai mare in comparatie cu mersul pe jos, joggingul este o alta activitate pe care corpul uman este conditionat sa o efectueze, alergarea facand parte din gama de exercitii pentru scaderea pulsului, cu rezultate excelente pentru mentinerea sanatatii corpului si a ritmului cardiac.

Se recomanda ca incepatorii sa intercaleze de la 1 pana la 2 minute de alergare intre fiecare 5 minute de mers rapid sau mers normal, in functie de caz. Odata ce are loc acomodarea corpului cu acest ritm, se poate creste intervalul de timp in consecinta.

Bicicleta fitness stationara

Efectuarea programelor la bicicleta stationara imbunatateste activitatea sistemului cardiovascular si starea generala de sanatate. Este un exercitiu cu impact redus pe care il poti face acasa, pentru a contribui la o pompare corespunzatoare a inimii si, de asemenea, pentru a imbunatati rezistenta fizica.

Asadar, daca vrei sa ai o inima fericita, fa periodic aceste exercitii pentru scaderea pulsului si vei remarca rezultate exceptionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *