Incearca bicicleta eliptica! Iata 7 beneficii decisive pe care acest aparat le ofera!

bicicleta-eliptica

Cu toate ca nu este cel mai folosit aparat fitness, bicicleta eliptica ofera beneficiul unui antrenament cu impact scazut (fara socuri in glezne, genunchi si solduri) si-ti permite sa soliciti musculatura intregului corp pe durata exercitiilor.

Practic, te vei bucura de articulatii sanatoase, sesiuni cardio foarte eficiente si o ardere accelerata a caloriilor tradusa printr-un ritm foarte bun al slabirii. Daca si tu esti ca noi, adica mereu in cautarea unor noi metode de a exersa, in randurile ce urmeaza ti-am pregatit 7 beneficii majore care te-ar putea determina sa alegi bicicleta eliptica.

Miscare naturala

Picioarele tale vor urma o trasa perfect naturala pe durata rutinelor pe bicicleta eliptica, iar miscarea (atat la pedalarea normala, cat si invers) va simula intocmai conditiile reale de folosire a gleznelor, genunchilor si articulatiilor de la sold. In orice caz, nu va trebui sa fortezi vreo parte a corpului sau sa inveti tehnici noi pentru a putea exersa eficient.

Antrenamente full body

Unul dintre cele mai mari avantaje ale bicicletelor eliptice este ca acestea iti pot oferi antrenamente complete. Multe exercitii pe acest tip de aparate fitness te vor determina sa soliciti, pe langa muschii picioarelor si ai posteriorului, si musculatura din zona pieptului, a spatelui si de pe brate.

Daca vrei sa tonifiezi toate aceste zone, este recomandat sa distribui rezistenta aparatului atat la partea inferioara, cat si la partea superioara a corpului. Unele persoane aleg sa mareasca rezistenta la picioare, insa bratele urmeaza numai traseul manerelor, fara efort. Nu face aceasta greseala, asigura-te ca lucrezi intreg corpul si bucura-te de sesiuni cardio cu adevarat eficiente!

Protejeaza articulatiile

Traseul pe care il urmeaza picioarele tale in timpul antrenamentelor pe bicicleta eliptica ajuta la reducerea considerabila a stresului si a uzurii articulare. In plus, talpile nu parasesc pedalele in niciun moment, fapt ce face ca exercitiile sa nu induca socuri in glezne, genunchi sau solduri.

Pentru a diminua chiar mai mult solicitarea gleznelor, unele modele de bicicleta eliptica au pedale articulate care se modeleaza dupa fiecare pas pe care il faci.

Exercitii ce implica sustinerea greutatii corpului

Spre deosebire de alte aparate fitness, bicicleta eliptica ofera o serie de exercitii ce presupun sustinerea greutatii corpului. Aceste exercitii sunt foarte importante pentru prevenirea osteoporozei.

Arderea rapida a caloriilor

Atunci cand soliciti mai multe grupe musculare, vei reusi sa tonifiezi mai multe parti ale corpului. Pe langa beneficiul estetic, vei mari consumul de energie pe durata antrenamentului, ajungand sa arzi mai multe calorii intr-un timp mai scurt. Fiindca articulatiile nu sunt fortate, vei simti un grad mai mare de confort in timpul exercitiilor, astfel incat vei putea solicita musculatura tot mai mult.

Programe variate

Consola digitala a multor modele de bicicleta eliptica ofera o serie de programe de antrenament menite sa te solicite prin diferite metode. Printre acestea, vei putea gasi exercitii ce simuleaza urcarea pe munte sau te vor epuiza total prin intervale de efort variabil. Unele aparate sunt dotate si cu un dispozitiv wireless de control al pulsului, iar acesta va permite imbunatatirea antrenamentului prin ajustarea rezistentei aparatului in functie de ritmul cardiac.

Costuri infime de intretinere

Un alt avantaj major al bicicletei eliptice este nevoia aproape inexistenta de mentenanta. Multumita miscarii eliptice cu impact redus si a faptului ca foarte putine piese sunt mobile, sansele ca acest aparat fitness sa se defecteze sunt foarte mici. Nu trebuie sa-ti bati capul cu motorase, curele, role sau rulmenti care se pot defecta in orice moment.

Acestea nu sunt singurele beneficii de care te poti bucura atunci cand folosesti o bicicleta eliptica pentru a-ti atinge obiectivele sportive, asadar incearca antrenamentele pe acest tip de aparate si completeaza lista cu detaliile de care ai fost impresionat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *