Pedaleaza pe bicicleta de fitness dupa un plan de antrenament HIIT! Iata ce beneficii vei obtine

Sistemul de antrenament High Intensity Interval Training este considerat printre cele mai eficiente moduri de a face exercitii cardio. Poti aplica acest principiu atunci cand alergi, pentru urcatul si coboratul scarilor sau cand te antrenezi pe bicicleta de fitness. Care este principalul atuu al unui astfel de antrenament? Arderea grasimilor, exercitiile HIIT fiind extrem de populare si recomandate in cazul curelor de slabire! Dar, ce este mai exact HIIT?

bicicleta fitness

In traducere libera „antrenament de mare intensitate in intervale”, aceasta tehnica pe care o poti aplica pedaland o bicicleta de fitness presupune combinarea perioadelor scurte de exercitii intense cu perioade scurte de pauza sau exercitii usoare – care sa permita recuperarea organismului dupa efortul depus. In felul acesta vei avea parte de o ardere accelerata a caloriilor, slabind sigur si sanatos, in timp record! Mai mult, antrenamente HIIT stimuleaza productia de HGH, hormonul cresterii. Acesta este responsabil de starea generala de sanatate a organismului si contribuie totodata la dezvoltarea musculaturii in locul grasimii.

Spre exemplu, iata cum ar arata un plan standard de antrenament HIIT pe bicicleta de fitness: 3 minute de incalzire, urmate de 1 minut de pedalat in ritm alert, continuand apoi cu 1 minut de pedalare usoara/moderata s.a.m.d. Important este sa repeti de cat mai multe ori circuitul, sporind de fiecare data intensitatea – chiar daca micsorezi timpul alocat fiecarei etape cu cate 10, 20 sau chiar 30 de secunde. De regula, este recomandat sa efectuezi exercitii HIIT pe bicicleta de fitness de maxim 3 ori pe saptamana, timp de 10-20 de minute. Iata ce beneficii vei obtine:

1. Accelerarea procesului de ardere a grasimilor
Conform unor cercetari efectuate de specialistii de la Societatea Americana de Fiziologie, un antrenament de 2 saptamani in sistem HIIT pe bicicleta de fitness sau alt aparat cardio conduc la oxidarea acizilor grasi si maresc capacitatea corpului de a arde caloriile intr-un timp mai scurt.

2. Dezvoltarea masei musculare
Spre deosebire de antrenamentele de forta si rezistenta, HIIT are avantajul de a reduce mai repede tesutul adipos si grasimea viscerala!

3. Obtinerea unui abdomen plat si tonifiat
Desi de obicei nu poti slabi doar intr-o anumita parte a corpului, antrenamentele High Intensity Interval Training actioneaza cu precadere asupra zonei abdominale, topind in special grasimile de la acest nivel. Totodata, pe langa reducerea grasimii din jurul trunchiului, exercitiile HIIT pe bicicleta de fitness reduc, bineinteles, grasimea de pe picioare!

4. Stimularea hormonilor benefici organismului
Cum spuneam, HIIT nu ajuta doar la arderea caloriilor, ci imbunatateste intreaga activitate a metabolismului. Ca urmare a acestui tip de exercitii efectuate pe bicicleta de fitness, organismul trece printr-o serie de schimbari hormonale, cum ar fi suplimentarea cantitatii hormonului de crestere sau a testosteronului.

5. Continuarea efectelor pozitive post-antrenament
Cu alte cuvinte, corpul „lucreaza” inclusiv dupa incheierea antrenamentului, reparand muschii in incercarea de a ajunge la homeostaza in urma acestor exercitii extrem de intense.

In plus, HIIT nu plictiseste si nu necesita echipament special. Tot ce ai nevoie este o bicicleta de fitness si 15-20 de minute rezervate activitatii fizice!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *