Vrei sa “evapori” tesutul adipos? Foloseste bicicleta magnetica! Iata cateva recomandari si un antrenament incredibil de eficient!

bicicleta_magnetica

Ai deschis acest articol probabil fiindca si tu doresti sa ai o stare generala de sanatate mai buna si o musculatura tonifiata. Pana la urma, cine n-ar vrea? Aceste schimbari pot fi facute intr-un timp foarte scurt cu ajutorul exercitiilor cardio efectuate zilnic. Pe deasupra, vei reusi sa iti imbunatatesti conditia fizica si vei fi determinat sa adopti un stil de viata sanatos, care se va reflecta si in silueta.

Metode si beneficii
Exista, bineinteles, o multime de scuze pe care le poti gasi pentru a motiva lipsa activitatilor sportive in viata ta, insa toate acestea ar trebui sa dispara odata ce gasesti solutia eficienta si comoda de a exersa: o bicicleta magnetica folosita acasa. In lista de obiective pe care le poti atinge folosind o bicicleta magnetica de cel putin 3 ori pe saptamana se inscriu arderea caloriilor, tonifierea musculaturii, imbunatatirea sistemului cardiovascular si imbunatatirea starii generale de sanatate.

Pe langa acestea, folosirea aparatului fitness in confortul propriei locuinte mai vine cu cateva beneficii notabile: faptul ca vei putea utiliza bicicleta magnetica oricand si oricat (fara a mai depinde de programul salii de fitness), scutirea timpului si a drumurilor catre sala de sport, posibilitatea de a alege orice accesorii vestimentare (fiindca te antrenezi acasa, nu intr-un spatiu public) sau posibilitatea de a monta aparatul oriunde doresti (in fata balconului deschis, a televizorului sau in curte).

Programe de exercitii
Stii deja ca antrenamentele pe bicicleta magnetica nu-ti vor oferi rezultatele dorite decat daca le sustii cu o alimentatie corespunzatoare si cu odihna suficienta. Daca vrei ca drumul pana la obiectivele propuse sa fie chiar mai scurt, va fi necesar sa apelezi la exercitii variate, care sa te provoace cat mai des si sa te solicite la maximum.

In ultima vreme, cele mai apreciate tipuri de antrenament fitness (si cele ce au oferit cele mai bune rezultate) sunt acelea de tip HIIT si Tabata. Aceste programe sunt concepute pentru alternarea gradelor de efort in intervale relativ scurte, obligand corpul sa reactioneze in directia pe care o doresti chiar dupa primele sedinte. Tocmai de aceea, in randurile ce urmeaza ti-am pregatit un program pe bicicleta magnetica ce nu numai ca te va ajuta sa eviti monotonia si plafonarea, dar te va si supune tuturor gradelor de efort in numai 20 de minute.

Antrenament cu intervale pe bicicleta magnetica
Pentru a incepe acest program, va trebui sa evaluezi cat mai precis, conform capacitatii corpului tau, nivelul de efort depus. Astfel, vei gasi 4 grade de efort in descrierea acestui antrenament:
usor: asemanator pedalarii lente pe un drum drept – ai putea sa mentii acest ritm pe o perioada foarte lunga de timp;
moderat: efort, insa nu iesit din comun – suficient cat sa-ti solicite atentie asupra respiratiei – ca si cum ai urca o panta usoara;
greu: acum simti ca lucrezi! – respiratia va fi grea – rezistenta bicicletei ar trebui setata peste valorile medii;
extrem: aici trebuie sa dai cat poti de mult – rezistenta bicicletei va fi setata pe cea mai mare valoare careia ii poti face fata cu greu.

Acum, ca te-ai pregatit pentru cele circa 20 de minute de efort intens (plus cateva destinate incalzirii si revenirii) in care sa arzi mai multe calorii decat in oricare alt tip de antrenament pe bicicleta magnetica, iata “reteta” pe care trebuie sa o urmezi intocmai:

– 5 minute de incalzire la un grad de dificultate “usor”;
– 30 de secunde greu, apoi 30 de secunde moderat – 4 serii;
– 1 minut – usor;
– 1 minut greu, apoi 30 de secunde moderat – 4 serii;
– 1 minut – usor;
– 45 de secunde extrem, apoi 15 secunde usor – 3 serii;
– 2 minute – usor;
– 5 minute de revenire la gradul de dificultate “usor”.

In cazul in care ti-a mai ramas o farama de energie dupa acest program, ai putea repeta cate o serie sau mai multe din fiecare exercitiu inainte de cele 5 minute destinate revenirii dupa efort. Indiferent daca folosesti o bicicleta magnetica, un alt aparat fitness sau doar alergi, nu uita ca perioadele de incalzire (inainte de efortul fizic) si revenire (la finalul exercitiului) te vor ajuta sa eviti accidentarile. Nu le elimina din niciun antrenament!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *