3 dintre cele mai simple exercitii pentru apa la genunchi!

Problemele cauzate de apa la genunchi sunt foarte bine cunoscute de cei care au suferit anumite traumatisme sau se confrunta cu boli cronice, precum osteoartrita, artrita reumatoida sau guta. Exercitiile fizice de mica intensitate si tratamentul prescris de medic pot reduce durerile specifice acestei afectiuni, iar controalele regulate pot preveni agravarea situatiei. In cazul in care te confrunti cu acumularea in exces de lichid articular, poti apela la un set de exercitii pentru apa la genunchi, imbunatatindu-ti astfel starea de sanatate.

exercitii pentru apa la genunchi

exercitii pentru apa la genunchi

Exercitiile de intindere si tonifiere musculara sunt cele mai uzuale in acest caz, vitalitatea muschilor contribuind enorm la sustinerea genunchilor in sarcinile de care sunt responsabili. In cadrul sedintelor de tratament prin exercitii fizice, nu se recomanda activitatile care produc durere. Orice suprasolicitare sau fortare articulara trebuie, clar, evitata. Daca ai sesizat ca un anumit exercitiu iti produce disconfort si durere la nivelul genunchilor, opreste-te imediat si nu mai continua acel efort.

Fiecare antrenament trebuie sa inceapa cu perioada de incalzire a muschilor si sa se incheie cu cea de stretching. Intensitatea exercitiilor trebuie sa creasca progresiv in cadrul pregatirii fizice, debutand intotdeauna cu exercitii usoare.

In ajutorul genunchilor vine, de asemenea, si o greutate corporala optima, in concordanta cu inaltimea. Mentinerea unui numar adecvat de kilograme va evita exercitarea unei presiuni ridicate asupra articulatiilor genunchilor. Daca esti supraponderal, va trebui sa adopti un program regulat de exercitii fizice si un regim corespunzator pentru a scapa de surplusul de greutate. In cazul tau, nu sunt deloc recomandate exercitiile care duc la suprasolicitarea genunchilor, fiind mai indicate exercitiile de aerobic in apa sau inotul.

Exercitiile de intindere musculara, precum cele pentru tendonul lui Ahile, cvadriceps sau ischiogambier sunt frecvent integrate in rutina de tratament pentru apa la genunchi. Iata unul dintre acestea, pe care il poti efectua cu usurinta oricand doresti!

Intinderea tendonului lui Ahile

Un exercitiu izometric excelent este cel care lucreaza complexul gastrocnemian-solear, adica partea posterioara a gambei. Plaseaza mainile pe perete, ca si cum ai vrea sa il impingi. Indreapta piciorul sanatos in fata, fandand usor genunchiul. Tine piciorul afectat in spate, drept, cu genunchiul in extensie, talpa si degetele usor indreptate spre interior. Cu talpile lipite de podea si fara a arcui spatele impinge coapsele spre peretele de sprijin. Mentine aceasta pozitie timp de 30 de secunde si relaxeaza pentru inca 30 de secunde, dupa care repeta miscarea.

Exercitii pentru apa la genunchi care presupun tonifierea musculara

Pentru tonifierea musculara se recomanda genuflexiunile, ridicarea pe varful picioarelor, intinderea picioarelor, ridicarea piciorului din pozitia intins pe spate sau din pozitia intins cu fata in jos, abductia si adductia soldului, precum si presa sau impingerea cu picioarele.

Genuflexiunile

Genuflexiunile lucreaza cvadricepsii, muschii fesieri si ischiogambierii. Atunci cand sunt executate corect, le vei resimti efectul in coapsa anterioara, posterioara si fesieri. Fara a apleca trunchiul in fata, din pozitia stand in picioare, coboara usor coapsele ca si cand ai vrea sa te asezi pe scaun. Plaseaza greutatea corpului pe calcaie, impinge in ele si mentine pozitia timp de 5 secunde.

Extensia genunchilor

Pentru efectuarea acestui exercitiu ia loc pe un scaun si stai cu spatele drept. Contracta muschii coapselor si ridica usor piciorul afectat, perfect intins, cat de sus poti, fara a-l forta. Mentine pozitia timp de 5 secunde, dupa care relaxeaza si repeta.

Un set adecvat de exercitii pentru apa la genunchi, executat fara a forta si fara a resimti durerea, poate imbunatati conditia genunchilor. Consulta medicul specialist si vezi ce exercitii sunt mai potrivite pentru tine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *