Adevarul despre slabit

La televizor apar foarte multe reclame ce promoveaza aparate pentru muschii abdominali cu care „garantat” veti arde grasimea si veti da burta jos antrenandu-va doar 5 minute pe zi.

Din pacate sunt oameni care cred aceste reclame si ajung sa dea banii pe aparate complet nefolositoare pentru scopul lor.

Este foarte raspandita si GRESITA ideea ca antrenand abdomenul se arde grasimea din acea zona. Adevarul e ca orice tip de antrenament veti face, grasimea este arsa proportional de pe intregul corp. Nu se poate reduce grasimea doar de pe abdomen sau oricare alta parte a corpului ci de pe tot corpul in acelasi timp.

Alta problema este aceea ca abdomenul este un muschi mic si oricat de multe repetari ati face el consuma putina energie. Pentru a arde mai repede tesutul adipos trebuie implicati in antrenament muschi mari care ard multe calorii.

Cei mai mari muschi din corp sunt muschii piciorului, urmati de muschii spatelui si muschii pectorali.

Deci daca ar fi sa antrenam o singura grupa musculara pentru a da burta jos, cel mai eficient ar fi sa antrenam picioarele. Putem folosi exercitii cum sunt genuflexiunile, fandarile, alergarea, sariturile.

Un program de antrenament bun nu se rezuma la antrenamentul unui singure grupe de muschii ci cuprinde toate grupele.

 

 

Pentru eficienta maxima in arderea grasimilor pe langa antrenamentul aerobic este necesara includerea antrenamentelor cu greutati. Acestea spre deosebire de sedintele cardio mentin rata metabolica ridicata si dupa terminarea antrenamentului, pana la 48 de ore. Deci veti arde grasime  si in timp ce va odihniti. In plus antrenamentul cu greutati mareste masa musculara. Si cum spuneam inainte muschii mai mari ard mai multe calorii.

Doamnele in general se feresc de antrenamentele cu greutati pentru motivul ca nu vor sa arate ca un culturist.

Va asigur ca nu se va intampla asta. Pentru a mari masa musculara e nevoie de multi ani de munca chiar si  pentru un barbat. Femeile produc foarte putin testosteron si de aceea castiga mult mai greu masa musculara.

Daca nu aveti timp sa mergeti la sala, ce-a mai buna solutie este achizitionarea unui aparat multifunctional. Cu acesta puteti lucra intregul corp foarte usor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Cel mai important lucru pentru reducerea stratului adipos l-am lasat la urma.

Acesta este dieta.

Programul de antrenament trebuie insotit de o dieta adaptata la nevoile noastre.

Trebuie adoptata o dieta cat mai variata,  care sa aduca benificii organismului atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Dietele care se bazeaza pe unul sau doar cateva alimente, gen dieta cu supa de varza,  sunt total contraindicate. La fel si reducerea drastica a cantitatii de mancare ce duce la infometare.

 Consumand o gama redusa de alimente si cantitati insuficiente, ajungem sa ne infometam. In acest mod nu putem asigura organismului toti nutrientii necesari pentru a functiona optim si ne punem sanatatea in pericol.

 Chiar daca prin astfel de metode slabim repede, rezultatul va fi de scurta durata. Corpul uman este programat sa faca rezerve de energie sub forma de grasime pentru a putea supravietui in momentul cand nu mai primeste hrana. Daca nu ne mai hranim, organismul va consuma din rezervele de grasime, dar in momentul cand primeste iar hrana incepe sa depoziteze chiar mai mult decat inainte.

Deci organismul nostru percepe infometarea ca un factor stresant, ca un pericol, impotriva caruia se va apara depunand grasime.

Pentru a evita revenirea grasimii trebuie sa ne educam organismul. Pentru asta trebuie consumate mese mici si dese care vor da senzatia de ” belsug”, iar depunerea de grasime nu va fi necesara. 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *