Power tower

 

Power tower este un aparat care permite efectuarea unor exercitii extrem de eficiente pentru marirea fortei si masei musculare.

Ofera un antrenament complet al partii superioare a corpului doar cu cateva exercitii de baza.

Aceste exercitii sunt nelipsite din antrenamentul culturistilor, gimnastilor, halterofililor si luptatorilor de  performanta datorita eficientei lor.

 

 

 

Tractiunile

 

  Executand diferite tipuri de tractiuni se poate lucra spatele si bicepsul.

Traciunile cu priza larga reprezinta un exercitiu obligatoriu pentru marele dorsal. Este cel mai eficient exercitiu pentru latirea spatelui. Se poate executa tragand bara la piept sau la ceafa. Varianta la ceafa necesita mai multa forta dar pune un stres suplimentar pe articulatia umarului.

Traciunile cu priza ingusta (la latimea umerilor) si palmele orientate spre executant, implica la maxim muschiul biceps . La acest exercitiu veti avea cea mai mare forta datorita faptului ca muschiul biceps se afla intr-o pozitie favorabila si asista mai mult marele dorsal  la executarea miscarii.

 

Flotarile la paralele

 

Un exercitiu care lucreaza muschiul pectoral, tricepsul si deltoidul anterior.

Pentru a pune accentul pe triceps si deltoid floarile se executa cu corpul in pozitie verticala si coatele pe langa corp.

Pentru a implica mai mult pieptul coatele se orienteaza spre exterior iar corpul se inclina cat mai tare in fata.

 

 

 

 

Ridicari de picioare

 

Antrenamentul muschilor abdominali este extrem de important. Niste muschi abdominali puternici ajuta la sustinerea coloanei si mentinerea unei posturi corecte.

In functie de forta se pot ridica picoarele drepte sau cu genunchii indoiti.

Pentru a pune accentul pe oblicii abdominali se pot efectua ridicari laterale (foto).

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *