De ce să vă alegeți o eliptică ?

 

Motivele pentru care bicicletele eliptice  au devenit așa populare, și  numarul persoanelor care îsi achiziționeaza un astfel de echipament este în creștere, sunt :

– Sunt foarte eficiente !
– Au un impact mai mic asupra articulațiilor decât benzile de alergare .
– Fața de benzile de alergare, cu acestea, vă veți putea antrena și partea superioară a corpului, datorită mânerelor mobile.

Elipticele au devenit rapid una din cele mai vândute produse fitness. Varietatea mare a elipticelor este una din principalele motive pentru care acestea se vând foarte bine. Nu vă lasați influențați de designul produsului, trebuie sa fiți atenți și la caracteristicile acestuia.

Caracteristicile cele mai importante de care trebuie să țineti cont la o bicicleta eliptică sunt:

  • Sarcina maximă admisă pe bicicletă; nu cumparați o bicicleta  cu o sarcină maximă admisă de 100 kg, dacă dvs. Aveți 99-105 kg. Cel mai bine este sa lasați o marjă de 4-5 kg până la maximul admis.
  • Greutatea volantei : cele mai slăbuțe au o volantă de – 5 kg- iar la cele de calitate volanta poate ajunge la 8-10kg. Cu cât volanta este mai mare, cu atât rezistenta maximă la pedalare va fi mai mare.
  • Funcțiile computerului : calorii consumate, pulsul detectat, durata antrenamentului, distanța parcursă prin pedalare, viteză..etc
  • Programe presetate, programe în funcție de puls, programe manuale;
  • Lungimea pasului;
  • Categoria de care apartine : uz casnic, casnic activ, semiprofesional sau profesional. Daca doriți să il folosiți acasa, veți avea nevoie de una de uz casnic dar dacă veți dori sa o folosiți de mai mult de 3-4 ori pe saptamână este mai indicat să vă achiziționați una pentru mediul casnic activ.

De ce ați cumpăra o bicicletă eliptică? Oare pentru a scăpa de kilogramele în plus, pentru a vă tonifia mușchii, sau pur și simplu pentru a vă menține în formă?  Răspunsul la această intrebare, impreună cu alți cațiva factori vă vor ajuta să vă hotărâți cât de mulți bani merită sa investiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *