Cum sa ne alegem o banda de alergare

banda alergare

 

 

Banda de alergare este foarte eficientă pentru a fi utilizată pe vreme rea,  sau din lipsă de timp. Această vă oferă posibilitatea de a avea un antrenament confortabil, cu un control al vitezei, distanței sau a duratei de alergare sau chiar al unor parametrii fiziologici  cum ar fi pulsul, BMR…etc.

Decizia de a cumpăra o bandă de alergare este un pas în direcția corectă spre o sănătate mai bună. Dacă v-aţi decis să cumpărati o bandă de alergare, sunt câteva lucruri pe care ar trebui să le luați în considerare înainte de va apuca de treabă.

 

 

 

  • Greutate utilizator

În cazul în care unul dintre utilizatori cântăreşte peste 100 kg, atunci ar trebui să creșteți putin bugetul alocat. Va trebui sa investiți intr-un motor mai puternic, si componente mult mai rezistente. Puterea motorului poate varia in funcție de modelul și pretul benzii de alergat de la 1.25CP, la 4CP si un maxim de 7CP (utilizabil pentru perioade scurte). Fiți foarte atenți la sarcina maximă admisă pe produs chiar dacă plănuiți doar să mergeți pe ea, nu și să alergați. Banda de alergare F1

  • Preţ

Primul lucru pe care trebuie să-l luati în considerare este cât de des ați dori să folosiți banda de alergare, in ideea de a achiziționa un aparat de bună calitate. Acest lucru depinde de frecvența de utilizare (casnic / casnic activ/ semiprofesional/ profesional), și a caracteristicilor pe care doriți să le aibă. Prețul benzilor de alergare poate varia foarte mult în funcție de model şi caracteristici. Un model mai scump va fi de obicei un produs mult mai stabil, cu o suprafaţă mai mare de alergare şi un pachet mult mai bogat de funcții .

  • Pliabilă vs nepliabilă

O banda de alergare pliabilă este de obicei mult mai ușoară decat una nepliabilă și necesită un spațiu mult mai mic. Una pliabilă o veți putea depozita foarte ușor, pe când cealaltă va ocupa spațiul din cameră chiar dacă nu va fi folosită.  Banda de alergare trebuie să stea pe un plan drept, în cazul în care podeaua este denivelată, banda va trebui îndreptată cu ajutorul piciorușelor reglabile. Lipsa de stabilitate nu numai că reduce calitatea antrenamentului, dar de asemenea, reduce si durata de viață a benzii, slăbindu-i structura.

Pentru un program de antrenament activ, cea mai bună alegere este o bandă de alergare nepliabilă, asta mai ales dacă aveți un spațiu dedicat pentru exerciții fitness. 

  • Benzi de alergare Mecanice vs cu motor

Având în vedere diferenţa de pret, multe persoane sunt tentate să cumpere o banda de alergare mecanică în locul uneia cu motor. Problema este că benzile de alergare manuale au multe dezavantaje faţă de cele cu motor. Acestea sunt adesea dificil de pornit fără a folosi o pantă extremă  şi,  odată pusa în mişcare nu veti putea schimba înclinaţia.

  • Înclinaţie

Există benzi de alergare cu inclinație ajustabilă electronic sau benzi de alergare la care înclinarea se ajutează manual. Inclinarea poate varia intre 0 – 12%, 20% sau chiar mai mare, în funcție de banda de alergare. Ajustarea inclinației variază dificultatea antrenamentului. Dacă veți cumpăra o bandă de alergare cu un maxim de viteză mai redus, asigurați-vă că aceasta are nivele de înclinare destul de variate, pentru a crește eficiența antrenamentului.

  • Viteza

La benzile de alergare cu motor, viteza de alergare poate fi reglată din computer. Cu cât banda are mai multe trepte de viteză, cu atât veți avea un antrenament mult mai complex. Dacă benzile mai slăbuțe au o plajă de reglare a vitezei între 0.8 -12.0 km/h, cele profesionale sau semiprofesionale pot ajunge la 0.8-25.0 km/h.

  • Stabilitatea și funcționarea silențioasă

Purtarea încălțămintei sport speciale este obligatorie pe o bandă de alergare. Antrenamentul pe o suprafață de alergare îngustă, pe una instabilă sau incomodă nu este de dorit. Alegeți o bandă de alergare  care să se potrivească ca dimensiune și calitate, cerințelor dvs. Mânerele ar trebui să fie destul de robuste încât să ofere stabilitate în timpul antrenamentului și pentru a avea o poziție bună în timpul alergării, iar suprafața de alergare trebuie să fie destul de lungă și de largă pentru mersul dvs.

  • Caracteristicile benzii de alergare

Plictiseala distruge antrenamentele pe banda de alergare. Alegeţi un model care are cat mai multe programe presetate, dar care are și programe manuale în care veți putea varia viteza, inclinarea, limita pulsului, astfel putând varia ritmul antrenamentului. Înclinaţia şi viteza ar trebui să fie uşor de reglat din consolă. Foarte utilă este de asemenea și monitorizarea pulsului prin senzorii de pe mânere sau în cazul în care este inclus, cureaua pentru piept. O altă opțiune de care ați putea beneficia este suportul pentru bidonașul cu apă. Unele modele se conectează la un video sau player audio pentru a vedea antrenamente sau, pur si simpu, pentru a anima și pentru a face mai placut timpul petrecut pe banda de alergare.

  • Spațiul necesar amplasării & zgomotul

O bandă de alergare va ocupa destul de mult spațiu în cameră. Cât de zgomotos este? Dacă aveţi de gând să vă uitați la televizor sau să ascultați muzică, aveţi nevoie de o bandă silențioasă. Un model care pare mic în magazin se poate transforma într-un elefant în camera dvs. Verificaţi dimensiunile benzilor, când sunt pliate / nepliate pentru a se potrivi în spațiul rezervat de dvs.

  • Garanții

Întotdeauna verificați perioada de garanție pe care o oferă producătorul. O bandă de alergare bună, de folosință îndelungată ar trebui să fie susținută de o perioadă de garanție corespunzătoare. În general vorbind, garanție mai lungă vor avea benzile de alergare de mai bună calitate.

   O bandă de alergare poate fi o alegere foarte bună pentru a va menține în formă  sau pentru a da jos câteva kilograme. Exercițiile regulate pe o bandă de alergare vor imbunătății metabolismul organismului dvs. Majoritatea utilizatorilor vor admite eficiența benzilor de alergare pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, succesul său este determinat de seriozitatea cu care utilizatorul va respecta timpul de antrenament și alimentația corectă. Nu este doar un program care trebuie urmat, în acest caz este o schimbare a stilului de viaţă prin schimbarea alimentației si prin antrenamente regulate pentru obtinerea rezultatelor dorite.

     La fel ca și alte aparate fitness, benzile de alergare ajută la menținerea sănătății și tonifierea mușchilor. Exercițiile pe o bandă de alergare, fie că este cu motor sau mecanică contribuie din punct de vedere cardio la stabilizarea tensiunii arteriale și la creșterea nivelului de oxigen din sânge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *