Ce fel de exercitii poti efectua la banca pentru abdomene?

banca abdomene

A scapa de grasimea abdominala si a-ti tonifia musculatura din aceasta zona se numara printre cele mai comune scopuri ale persoanelor care fac fitness. Totodata, obtinerea unui abdomen „cu patratele” este unul dintre cele mai dificile obiective, mai ales daca te antrenezi acasa si esti descurajat, deoarece pentru astfel de rezultate e nevoie sa depui un efort considerabil in mod constant. In plus, trebuie sa fii foarte atent la ce mananci si sa urmezi un regim alimentar corespunzator, bogat in fibre si proteine.

Insa, daca vei tine cont de aceste indicatii, vei reusi sa ajungi la trupul mult visat folosind o banca de abdomene chiar acasa la tine, pentru a te antrena cat mai practic, rapid si eficient! Mai mult, banca pentru abdomene iti permite si efectuarea altor tipuri de exercitii, nu doar a celor menite sa-ti ofere un 6-pack de invidiat:

1. Abdomene din plan inclinat, declinat sau orizontal
Cu siguranta acest tip de exercitii reprezinta cel mai frecvent antrenament efectuat la o banca pentru abdomene si, totodata, cel mai eficient pentru obtinerea unui abdomen plat si tonifiat, cu rezultate vizibile! Spre exemplu, pentru realizarea unei serii de abdomene din plan declinat, procedeaza astfel: intinde-te pe banca fixandu-ti picioarele in suportul special, lasa-te putin pe spate tinand abdomenul incordat, apoi ridica-te prin arcuire, pastrand capul in jos si mainile incrucisate la piept. Poti lucra cu propria greutate a corpului sau poti apela la o greutate de fitness pe care sa o tii in brate in timpul exercitiilor, pentru un antrenament si mai intens!

2. Ridicari de picioare la banca pentru abdomene
De asemenea, ridicarile de picioare din pozitia inclinat sau orizontal sunt ideale pentru antrenarea abdomenului inferior, in cel mai eficient mod posibil! Acest tip de exercitii implica arcuirea in sus a pelvisului, scurtand cu fiecare ridicare fibrele din zona abdominala inferioara. Astfel, ai toate sansele sa obtii rezultate vizibile pentru un abdomen bine definit.

Banca abdomene

3. Alte tipuri de exercitii ce pot fi efectuate la o banca pentru abdomene
Cu o asemenea banca iti poti antrena inclusiv pieptul, efectuand exercitii de tipul impins la piept cu bara din plan declinat sau fluturari cu ganterele din plan orizontal. Iata ce ai de facut in cazul fluturarilor: din pozitia culcat, intins pe spate, coboara usor ganterele pe langa corp printr-o miscare semicirculara, pastrand coatele putin indoite. Pentru ca muschii pieptului sa fie solicitati la maxim, lasa ganterele cat mai jos! Alte grupe musculare ce pot fi antrenate cu ajutorul unei banci pentru abdomene sunt: picioare, biceps, triceps, umeri, spate.

Inclinata, declinata sau ajustata in plan orizontal, banca pentru abdomene este un aparat extrem de versatil, care iti ofera posibilitatea unui antrenament in conditii de maxima siguranta. Robusta si reglabila, aceasta poate fi folosita de catre oricine, indiferent de sex sau greutatea corpului, in functie de conditia si rezistenta fizica a fiecaruia. Mai mult, poti opta pentru o banca de abdomene compacta si pliabila, usor de montat, pe care sa o poti incadra in orice locuinta. Profita de toate avantajele si multitudinea de variante pe care ti-o ofera acest aparat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *